YT

Mróweczki i Pszczółki w ramach Programu Prewencyjnego LUPO „Razem bezpieczniej”, pojadą na Komendę Policji

policiant wycieczkaDrodzy Rodzice!
Dnia 22.10.2012( poniedziałek)  dzieci ,z grupy Mróweczki i Pszczółki w ramach Programu Prewencyjnego LUPO „Razem bezpieczniej”, pojadą na Komendę Policji.
Wyjazd planujemy na godz. 9:00 ,a powrót na godz. 10:50.  W tym dniu prosimy o przyprowadzenie dzieci do godz. 8:45. Koszt wycieczki (5zł od dziecka) zostanie doliczony do odpłatności na listopad.

Jesienna sesja zdjęciowa w przedszkolu

jesienna sesjaDnia 19.10.2012 (piątek) od godz. 9:00 naszym przedszkolakom zostaną zrobione zdjęcia w oprawie jesiennej.
Będą to zdjęcia indywidualne i grupowe.

Koszt zdjęć:
  • komplet ( 1 x zdjęcie indywidualne format A4,
  • 2x zdjęcia indywidualne  format pocztówkowy 10x15,
  • 1x grupowe) 30 zł
  • tylko grupowe 10 zł
  • tylko indywidualne  (1 x A4, 2 X format pocztówkowy) – 28zł)

Przedszkolaki uczą się ratownictwa medycznego

ratownictwo medyczneW piątek 12 października w sali kolumnowej urzędu marszałkowskiego o godz. 10.00 odbyły się specjalne pokazy i szkolenia ratownictwa medycznego dla najmłodszych Lubuszan.  Z naszego przedszkola pojechały dzieci z grupy Mróweczki i Pszczółki. Szkolenia przeprowadzili profesjonalni ratownicy z pogotowia oraz szpitala w Zielonej Górze, Polskiego Czerwonego Krzyża i Rejonowego Sztabu Ratownictwa Społecznej Krajowej Sieci Ratunkowej. Na „młodych adeptów ratownictwa” czekała też  zdrowa przekąska – urząd marszałkowski przygotował dla nich 80 kg jabłek!

Ślimaczek Szkoła gotowania dla grup „Mróweczki” i „Pszczółki”. Termin zajęć 26.10.2012

Zapiekanka - Tarte flambe`e

Cele ogólne:
  • zapoznanie dzieci z technikami kulinarnymi takimi jak: krojenie, pieczenie
  • nabywanie przez dzieci umiejętności odpowiedniego przygotowania składników potrzebnych do sporządzenia potrawy
  • nabywanie przez dzieci nawyku współpracy i wzajemnej pomocy przy sporządzaniu potrawy
  • wyrobienie nawyku kulturalnego jedzenia i zachowywania się przy stole
  • zapoznanie dzieci z zasadami bezpiecznego korzystania z narzędzi niezbędnych do sporządzenia potrawy
  • wdrażanie dzieci do przestrzegania zasad higieny podczas sporządzania i spożywania posiłku